Olika små projekt lättar sinnet

När hjärnan får vila ett tag går den på högvarv igen. Då vill den fixa. Jag har därför tagit tag i en del småprojekt som legat i dvala, mer eller mindre omedvetet.

Den lilla ommöbleringen som inkluderade flytt av två förvaringsmöbler men berörde alla tre rum i förlängningen frigjorde utrymme.  Tanken kom häromnatten när jag bläddrade i Elsa Billgrens inredningsbok.

Jag tröttnade på vetskapen om att det står kassvis med kläder på vinden och trycker. Gissar att många av er har något liknande. Lite ville jag använda igen, lite fick bli städtrasor med det allra mesta ska till tjejer på ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Då känns det extra lätt att skiljas från sådant jag gillar men ändå inte kommer att använda.

Med jämna mellanrum går jag igenom skåp, trots det fylls det på med nya saker som kräver plats. Resultatet är att jag på väg till träningen i dag tänker lämna en påse till RIA med blandade grejer som kanske trivs bättre hos andra. Det blir en lättnadspåse för mig.

Jag har rätt mycket magasin. Sorterade ut från deras olika förvaringsställen och skickade vidare till andra som vill läsa. Mer tidningskärlek på det viset.

I går tog jag hjälp av Sara, som har bil, att åka till Återvinningen med småel som givit upp (Har ni haft en elljusstake där lamporna exploderat och sedan har den blivit stående i ett skåp ett år?) och inte betalar hyra i min lägenhet. Den lilla påsen missfärgade nagellacksflaskor och sura läppglans som ska till ”farligt avfall” passade på att åka med.

Kanske har det med känslan av att vilja helga ett nytt år att göra, att ta tag i grejer?! Eller så är det helt enkelt att det plötsligt finns tid för mig själv?

I dag kommer eventuellt en mkt större bur till Cindy levererad. Bör placeras och inredas väl.

Jag har lite idéer som hur jag kan förändra ännu lite mer (förutom att hänga upp de vackra skolaffischerna) på väggarna.

Det finns ett vindsförråd, det finns fler skåp och framförallt finns det ett helt pysselrum som skulle älska en make over. Det blir väl fler nyårstider.