Dagens kommunfullmäktige

Förmiddagen upptogs av kommunfullmäktigenmöte i Gävle. Det blev inte mer än en förmiddag vilket är ovanligt här i Gävle. tre timmar får ses som ett mycket kort möte i vår kommun. Förstått att det är standard i många andr akommuner och att det är en kamp för att få till nåt livligare alls.

Så är det alltså inte hos oss, därför förvåningen. Å andra sidan beror det givetvis på vad det är för ärenden på gång.

Vad kan vi ta med från det här mötet? Till exempel att det är mycket svårt för somliga att förstå att under anmälningsärenden ska det inte vara debatt, hur hett man än så önskar. Moderaternas Bjerkén smeker SD medhårs utifrån deras motion. Finns tyvärr ingen länk redo till webb-TVn men så var det. Ledamöter i kommunstyrelsen ifrågasätter hur kommunstyrelsen har jobbat och tror att allt ansvar kan skjutas på en ordförande. Så enkelt är det inte. Det är ett delat ansvar. Som alltid i en vald styrelse.

Ledamöter från S, V och MP hade lagt en motion inriktad på företagarfrågor. Oj vad bra den var! Nästan så bra som om Moderaterna hade skrivit den, som en moderat sa.

Tråkigast på kommunfullmäktige tycker jag är lite grann hur förutsägbara vi alla är. Men det kanske är skönt också.

Det sägs ju att Alliansen inte kommer att lägga någon egen budget i Gävle nu, utan gå på samma siffror som oss. Trots alla hårda ord från det hållet om den tidigare skattehöjningen vi gjorde, fanns i dag inget förslag från dem om skattesänkning.

Märkligt detta. Med Alliansen i styret skulle ALLT bli så annorlunda. Men inte mer annorlunda än att de lägger typ vårt budgetförslag.