Det är med valaffischer

Socialdemokraterna i Gävle satte upp valaffischer i tisdags kväll.

Två (!!) medlemmar fixade och grejade i timtal och åkte runt o kommunen för att sätta upp ett lagom antal affischer. Till exempel så här uppe på Brynäs. Det här inlägget handlar inte om hur märklig känsla det är att se valaffischer med sig själv på men det skulle gå att skriva ett sånt.

valaffsich

Andra partier har satt upp sina mycket tidigare, och det har jag inga synpunkter på. Däremot olyckligt att några partier inte affischerar på ett tillåtet sätt, men det får väl andra instanser ta i.

Jag är rätt skeptisk till valaffischer. Det de gör är att de höjer människors medvetenhet om att det är väl, men de påverkar inte i vilken riktning vi röstar.

Trots det är det många som tycker att ”det hör till”. Trots det läggs en hel del resurser (pengr/tid) på att fixa det. Om någon fler går och röstar, bra. Men jag tror det finns effektivare metoder för det. Och med tanke på hur många valaffsicher som varit uppe genom åren är är det ju ett under att inte 100 procent redan röstar.

Hur som helst. Det blir ju lätt så skräpigt. Vill minnas att många partier är riktigt dåliga på att efter valet plocka upp efter sig. Men det största problemet är att människor vandaliserar. Redan i kväll måste vi åtgärda massor av affischeringsställen.

Skulle säga av det jag sett att det drabbar alla partier ungefär lika. Valaffischer verkar ta fram dåliga sidor hos klåfingringa personer.

Med det här vill jag ha sagt att jag inte tror att valaffischen går en stolt framtid till mötes. Jag är inte ledsen över det heller.

Men väldigt glad över partikamrater och det (otacksamma) jobb de lägger ner.