Hedvigs och Esri

I dag har jag och kommunlrådet i Gävle, Carina Blank, gjort gemensamma företagsbesök.

På förmiddagen träffade vi Carola på Hedvigs Trädgård.Jag hade tyvärr aldrig varit där förut och utifrån ett upplevleseperspektiv kan jag inte göra annat än att rekommendera er att åka dit för att spana växter och inredning. Också möjlighet att ordna lösningar för konferens, bröllop, dop och liknande.

På eftermiddagen var det ett gäng medarbetare på Esris kontor i Gävle. De jobbar med GIS och är inblandade i en beviljade ansökan från Future Position Ex, Geohealth.

Vad gör man egentligen på företagsbesök funderar du kanske på. Ja, i politikerrollen ingår det som en natulig del att se olika verksamheter och företag är självklart en av dem. Det kan hända lite olika på ett besök. Allt från genomgång av verksamheten på power point till att man får testa olika moment i någon produktion.

Jag är till naturen rätt nyfiket lagd på det mesta och därför är det drömmen att få möjlighet att prata med skickliga personer om det de håller på med. Ibland är min förförståelse stor, ibland mindre.

När Carola pratar om allt jobb man lägger ner i familjeföretag förstår jag precis, när Esri talar om tekniska termer något mindre.

Frågor ställs om möjligheter, förutsättningar och utmaningar.

Det vi tar med oss kommer alltid till användning och jag är mycket glad över att så många företagare tar sig tid! Tack.