Men det roligaste var ändå Piratpartiet

Innan vi lämnade festivalområdet bestämde vi oss för att besöka Piratpartiets tält. Vi stod alldeles framför bordet ett antal minuter och tittade och sökte ögonkontakt. Gick dåligt. Så jag började plocka bland materialet. Fortfarande ingen som pratade med mig. Så då frågade jag om ingen kunde prata med mig. Då kunde de det.

LÄR MIG: Alltid fokus på besökaren. Alltid. Var tillmötesgående.

Sedan ställde jag lite frågor om Datalagringsdirektivet som de hade ett inaktuellt flygblad om med faktafel på. Sedan ställde jag lite frågor om FRA. Jag konstaterade att om just de här piraterna skulle informera världen om hur det funkar blir världen felinformerad. Eller inte alls.

E: – Hur mycket kostar det att införa Datalagringsdirektivet?  PP: -Jättemycket. Det blir mycket billigare än att betala böterna. E: Hur mycket är de på då? PP: -Mycket mindre.

De upplyste mig om att det var olagligt, varför jag frågade om det inte är så att förslag granskas av jurister innan förslaget går fram ordentligt i riksdagen. PP: -Nej (bestämt) E: Okej, men finns det inte något som heter Lagråd? PP: -Nej! E: -Så inga jurister kollar på förslaget innan? PP: -Det är ju bara om partierna har ledamöter som är jurister.

Frågade om annan politik som inte har med just det här att göra. De har börjat lite med skolpolitiken nu som de sade. Eftersom lärarprogrammen innehåller mindre än 10 poäng pedagogik är det prioriterat att ändra lärarutbildningen!!! Så att lärarna lär sig skriva på tavlan ordentligt samt digitalisera undervisningen. På lärarutbildningen får heller ingen lära som om ADHD, så det kan lärarna inget om. -Vi har tagit ganska mycket från Lärarförbundet. Eh, okej …

Kollade på deras hemsida och läste det här skolinlägget. Antingen har de inte läst kursplanerna för grundskolan, eller så har de stött på lärare som inte förmår tolka dessa ordentligt. Det finns inget fokus på årtal och kungar och det de beskriver. Däremot ingår källkritik som en ganska stor bit … Men vi är fett överens om att det är rätt väg, men det oroar mig om de inte tittat på styrdokumenten utan sparkar in öppna dörrar.

Därefter frågade jag om det finns nåt om till exempel sjukvården. Det gjorde det. Integriteten inom sjukvården. Nu kan det förekomma att personuppgifter läses upp när det finns flera personer i rummet, så det måste man göra något åt. -Okej, men tänker ni något kring botandet av sjukdomar eller så? – Nej, men vi vill inte lägga ner småsjukhusen i Norrbotten. -Hur tänker ni om finansieringen då? -Det har vi inte tittat på ännu!

Efter att jag väl kunde etablera en kontakt var de absolut trevliga, men inte särskilt kunniga. Eller så var de jättekunniga eftersom de visste att i Sverige finns en, kanske två terrorister.

1 tanke kring ”Men det roligaste var ändå Piratpartiet

  1. Pingback: Småställa frågor till KD och till FP | Elin Lundgren

Kommentarer är stängda.