SD, mycket roligt

I går var Åkesson ju med på Betnér direkt. Jag twittrade lite då. Förvånansvärt få killar (det är alltid killar) som ändå skrev arga saker om det till mig. Med undantag en kille som alltid ska skriva, gärna lite nedlåtande och anspela på att jag är tjej.

Och så en lokal SD-företrädare.

De ville veta om jag tyckte som Gudrun Schyman, att svenska män och talibaner var samma sak. Detta med tanke på att jag nämnt patriarkatet. Mitt svar: det behöver inte vara bra i ett land för att det är bättre än i ett annat. Talibanförtryck och omfattande kvinnomisshandel i Sverige är givetvis grenar på samma träd.

Jag frågade om hur t ex distriktsstyrelsen för Sverigedemokraterna i Gävleborg ser ut, om man ser till kön. Fick följande till svar:

Och nej, jag visste verkligen inte hur det såg ut. Hade jag vetat hade jag inte frågat. Men nu har jag kollat! Enligt deras hemsida är den ordinarie styrelsen på sju personer. Samtliga män. Jag sitter inte på tåget och är chockad precis.

Och motiveringen till hur det blir så här ju så fantastisk att jag dånar. Det är för att ingen i styrelsen är heltidsarvoderade. Hoppas någon gång i livet kunna förstå hur det argumentet händer ihop.

Uppdaterat på em: Jag har nu frågat ungefär fem gånger hur det här sambandet ser ut. Inte fått svar, men en uppmaning om att gå med i SD om det är så viktigt för mig att de är fler kvinnor.

1 tanke kring ”SD, mycket roligt

  1. Pingback: Längtar efter vettiga högstadielever | Elin Lundgren

Kommentarer är stängda.